Peniscola, Spain – Destination Guide

Peniscola ligger i provinsen Castello på Costa del Azahar (Orange Blossom Coast) längs Spaniens östra Medelhavskust. Costa del Azhar ligger precis norr om Costa Blanca.

Den ”gamla staden” i Peniscola är omgiven av en enorm defensiv mur med två portar, San Pedro-porten och Fosch-porten. Inträde till den gamla staden sker endast via dessa portar. En gång i staden kommer du att förundras över de gamla vitkalkade husen som ligger i labyrinten av små slingrande vägar.

Den moderna delen av Peniscola är ett mycket populärt semestermål med många bra hotell, fina stränder, det varma Medelhavet, en småbåtshamn och gott om restauranger och barer.

Huvudstranden här är norrut och är cirka 3 mil lång och ungefär en kvarts bred och har sandiga och steniga områden.
Det finns små stränder (vikar) i söder som är populära platser bland dykare och snorklare.

Peniscola har ett bra klimat året runt med mycket solsken och väldigt lite regn. Somrarna här är mycket långa och varma medan vintrarna är extremt milda.

Att tillbringa semestern i Peñiscola innebär att du blandar in det ”gamla” med ”det nya” och det finns något att hålla alla nöjda med.

Rim

Lämna ett svar

Aktiviteter Fritid Resa Trender

Bästa presentidéerna för resande vänner

Att köpa presenter är lika trevligt för givaren som det är för mottagaren. Det finns ingen anledning att spendera stora summor pengar eller stress över gåvan. Försök istället att njuta av processen, ha ett öppet sinne och en lätt attityd när du surfar. Besök en mängd olika butiker och handla aldrig presenter i all hast. […]

Läs Mer
Aktiviteter Fritid Livsstil Mat

Soffor är den kanske viktigaste möbeln i hemmet

Bildkälla: Pixabay En riktigt mysig soffa är bland det bästa du kan investera i för ditt hem. För oavsett hur många ni är som bor där så blir soffan alltid den centrala punkten för alla som vill samlas och ha det bra. Det är helt enkelt en plats där du kan sträcka ut dig efter […]

Läs Mer
Aktiviteter Fritid Livsstil Resa Trender

Saker att göra på Cypern

Läs Mer