Kefalos, Kos – Reseguide för resor

Om du letar efter en lugn och avkopplande semester, leta inte längre än den vackra semesterorten Kefalos på den grekiska ön Kos.

Beläget på sydvästra delen av ön, cirka 45 km från Kos stad, är Kefalos en specialbyggd utväg med en idyllisk avslappnad atmosfär.

Sand- och singelstranden och det varma klara vattnet här gör den perfekt för att slappna av i solen eller ta en tur på en av de många vattensporter som erbjuds.

På en promenad runt Kefalos kan du se ett traditionellt hus som har förvandlats till ett folkmuseum som visar jordbrukslivet i byns förflutna by, en traditionell väderkvarn och ruinerna av ett gammalt slott.

I hamnen i Kamari, cirka 1 km från Kefalos, finns en småbåtshamn och de kristna basilikorna från Agios Stefanos i början av 500-talet med sina bevarade mosaiker och skulpturer.

För att se mer av ön är det bäst att hyra en bil och ta en lugn biltur.

Det finns många bra restauranger att njuta av, särskilt tavernor vid havet.

Ön Kos har varma, torra somrar och milda vintrar med nästan ingen nederbörd under sommaren och endast duschar mellan oktober och mars. Temperaturerna i juli och augusti är i genomsnitt runt 28C under dagen och 22C på natten.

Rim

Lämna ett svar

Aktiviteter Fritid Resa Trender

Bästa presentidéerna för resande vänner

Att köpa presenter är lika trevligt för givaren som det är för mottagaren. Det finns ingen anledning att spendera stora summor pengar eller stress över gåvan. Försök istället att njuta av processen, ha ett öppet sinne och en lätt attityd när du surfar. Besök en mängd olika butiker och handla aldrig presenter i all hast. […]

Läs Mer
Aktiviteter Fritid Livsstil Mat

Soffor är den kanske viktigaste möbeln i hemmet

Bildkälla: Pixabay En riktigt mysig soffa är bland det bästa du kan investera i för ditt hem. För oavsett hur många ni är som bor där så blir soffan alltid den centrala punkten för alla som vill samlas och ha det bra. Det är helt enkelt en plats där du kan sträcka ut dig efter […]

Läs Mer
Aktiviteter Fritid Livsstil Resa Trender

Saker att göra på Cypern

Läs Mer