Akumal, Mexiko – Reseguide

Akumal är en turistorienterad, så om du letar efter spännande nattliv måste du besöka Playa del Carmen där du kan dricka och dansa hela natten till morgonen.

Det finns barer och flera restauranger i staden som serverar både Maya traditionella rätter och snabbmat som hamburgare och pizza.
Handgjorda smycken, folkkonst och originalkläder säljs i de lokala butikerna och det finns en artesisk marknad som säljer frukt och grönsaker från lokala gårdar, keramik, hängmattor och handgjorda filtar.

Korallrevet här är en del av det 445 mil långa Mesoamerican Reef som sträcker sig längs Yucatanhalvön till Honduras.

Yalku Lagoon består av flera små laguner som är ett utmärkt läge för simning, snorkling och fågelskådning.

Under häckningssäsongen från slutet av april till oktober lägger havssköldpaddor och gröna sköldpaddor sina ägg på stränderna här i Akumal. Havssköldpaddorna lider dock många förluster när äggen kläcks mellan juni och november, vilket är under orkansäsongen här. Havssköldpaddorna är en hotad art och skyddas av federal lag här i Akumel.

Rim

Lämna ett svar

Aktiviteter Fritid Livsstil Mat

Soffor är den kanske viktigaste möbeln i hemmet

Bildkälla: Pixabay En riktigt mysig soffa är bland det bästa du kan investera i för ditt hem. För oavsett hur många ni är som bor där så blir soffan alltid den centrala punkten för alla som vill samlas och ha det bra. Det är helt enkelt en plats där du kan sträcka ut dig efter […]

Läs Mer
Aktiviteter Fritid Livsstil Resa Trender

Saker att göra på Cypern

Läs Mer
Aktiviteter Fritid Livsstil Mat

Peniscola, Spain – Destination Guide

Peniscola ligger i provinsen Castello på Costa del Azahar (Orange Blossom Coast) längs Spaniens östra Medelhavskust. Costa del Azhar ligger precis norr om Costa Blanca. Den ”gamla staden” i Peniscola är omgiven av en enorm defensiv mur med två portar, San Pedro-porten och Fosch-porten. Inträde till den gamla staden sker endast via dessa portar. En […]

Läs Mer